Institute of Food Economics and Consumption Studies

Research focus

Prof. Dr. Martin Schellhorn

  • Analysis of inequities in the distribution of health in Germany
  • Validation of self-reported enrolment in Disease Management Programmes. How reliable are self-reports and estimated treatment effects?

 

Prof. Dr. Klaus Hesse

  • Analyse des Verbraucherverhaltens bei Nahrungs- und Genußmitteln
  • Lebenshaltungsaufwendungen für Kinder

 

Dr. Silke Thiele

  • Food demand analyses
  • Food taxes and their effects on consumers
  • Identifying consumption and dietary patterns
  • Measuring diet quality
  • Policy measures to improve diet quality

Selected research projects

 

Nelli Betke, MSc.

  • GDA- Nährwert-kennzeichnung bei (Spätaussiedlern)
 

Steffi Dierks, MSc.

  • Entwicklung von Strategien zur Erhöhung der Motivation zu einer ausgewogenen Ernährung unter besonderer Berücksichtigung des Transtheoretischen Modells
 

Jonas Peltner, MSc.

  • Nachfrage nach Convenience-Lebensmitteln und der Einfluss auf die ernährungsphysiologische Qualität