Institut für Ernährungswirtschaft und Verbrauchslehre

FE Workingpaper

2005

FE0501.pdf

Christoph, I. B., Drescher, L. und Roosen, J.: Die "5 am Tag"-Aktion am Point of Sale: Intervention im plaza Center Kiel

 

2004

 

FE0407.pdf

Roosen, J., Thiele, S. and Hansen, K.: Food Risk Perceptions by Different Consumer Groups in Germany

FE0406.pdf

Glauben, T., Tietje, H. and Weiss, C. R.: Succession in Agricultural Households: A Probit and a Competing Risk Analysis

FE0405.pdf

Glauben, T., Tietje, H. and Vogel S.: The Transfer of Family Businesses in Northern Germany and Austria

FE0404.pdf

Jonas, A. and Roosen, J.: Private Labels for Premium Products - The Example of Organic Food

FE0403.pdf

Missong, M. and Rolf, A.: Utility based regional purchasing power parities

FE0402.pdf

Brümmer, B , Glauben, T. and Lu, W.: The impact of policy reform on productivity and efficiency in Chinese agriculture: A distance function approach

FE0401.pdf

Roosen, J. and Hennessy, D.A..: Seasonality, Capital Inflexibility, and the Industrialization of Animal Production

Archiv

2003

FE0309.pdf

Glauben, T., Henning, C. and Henningsen, A.: Farm household decisions under various tax policies: Comparative static results and evidence from household data

FE0308.pdf

Glauben, T. Tietje, H. and Weiss, C.R.: Agriculture on the Move: Exploring Regional Differences in Farm Exit Rates

FE0307.pdf

Weiss, C. R. and Wittkopp, A.: Buyer Power and Innovation of Quality Products: Empirical Evidence from the German Food Sector

FE0306.pdf

McNamara, K. T. ; Weiss, C. R. and Wittkopp, A.: Market Success of Premium Product Innovation: Empirical Evidence from the German Food Sector

FE0305.pdf

Roosen J. and Ordonez, A.; Voluntary Agreements and the Environmental Efficiency of Participating Farms

FE0304.pdf

Roosen, J., Fadlaoui, A. and Bertaglia M.; Economic Evaluation and Biodiversity Conservation of Animal Genetic Resources

FE0303.pdf

Weiss, C. R. and Wittkopp, A.: Buyer Power and Product Innovation: Empirical Evidence from the German Food Sector

FE0302.pdf

Hoffmann, C., Thiele, S.: Änderung der Struktur der Nachfrage nach Nahrungs- und Genussmitteln privater Haushalte und deren Bedeutung für die Ernährungs- und Agrarwirtschaft Schleswig-Holsteins (Forschungsbericht im Auftrag der Stiftung Schleswig-Holsteinische Landschaft)

FE0301.pdf

Tietje, H.: Hofnachfolgesituation in Deutschland - Eine empirische Analyse von Querschnittsdaten auf Kreisebene

2002 

FE0206.pdf

Wittkopp, A.; Much Ado about Nothing? The Influence of Functional Food on Profitability of German Food Industry.
 
FE0205.pdf

Wittkopp, A.; Marktstruktur, Innovationsaktivität und Profitabilität der deutschen Ernährungswirtschaft: Das Beispiel Functional Food.  

FE0204.pdf

Koerner, J.; The Dark Side of CofFEe: Price War in the German Market for Roasted Coffee 

FE0203.pdf

Loy, J.P.; Weiss, C.R.; Staggering and Synchronisation of Prices in a Low Inflation Environment: Evidence from German Food Stores (erscheint in: Agribusiness, 2002) 

FE0202.pdf

Glauben, T.; Tietje, H. and Weiss, C.R.; Intergenerational Succession on Family Farms: Evidence from Survey Data 

FE0201.pdf

Thiele, H.; Weiss, C.R., Diversifikation und Wachstum landwirtschaftlicher Unternehmen (erscheint in: Agrarwirtschaft, 2002) 

2001  

FE0106.pdf

Thiele, H.; Wronka, T., Umweltgüter und ihre Bewertung: Möglichkeiten und Grenzen des Benefit TransFErs (erscheint in: Zeitschrift für Umweltpolitik und Umweltrecht).
 
FE0105.pdf

Neumann, G; Weiss, C.R., Wettbewerbsstrategie Fusion: Eine Antwort auf wirtschaftliche Veränderungen?  
(erscheint in: Schriften der GEWISOLA, 2001).  

FE0104.pdf

Drescher, K; Weiss, C.R., Bestimmungsfaktoren der regionalen Marktstruktur im Deutschen Lebensmitteleinzelhandel.  
(erscheint in: Konjunkturpolitik - Zeitschrift für angewandte Wirtschaftsforschung, 2002).
 
FE0103.pdf

Wittkopp, A; Körner, J., Produktdiversifikation und Profitabilität der deutschen Ernährungswirtschaft: Eine theoretische und empirische Analyse. 

FE0102.pdf

Thiele, S., and Weiss, C.R., Variatio Delectat: Consumer Demand for Food Diversity.
  
FE0101.pdf

Körner, J.; Weiss, C.R., Zyklik der Profite in der Ernährungswirtschaft: Ein internationaler Vergleich (gekürzte Fassung erschienen in Agrarwirtschaft, 50, Heft 3, S. 209-213.